Popis
Kavkazská kefírová zrna - stále se množící probiotikum. Všeobecně obsahuje cca 36 prospěšných kmenů pro organismus počínaje mnoha Laktobacily,Lactococci po kvasinky. Působí příznivě na mnoho problémů. Tato symbiotická kultura vzhledem připomíná květák. V kefírových zrnech se nachází mnoho různých bakterií a kvasinek, které tvoří složité a vysoce proměnlivé společenství mikroorganismů žijících v bílkovinách, tucích a cukrech. Tyto pro člověka příznivé organismy se rychle množí v mléku. Jejich působení ve střevech spočívá mj. v tom, že vytvářejí nepříznivé prostředí pro rozličné patogeny a tím je vytěsňují.
Bakterie kefíru metabolizují mléčný cukr (laktózu) na mléčnou kyselinu, čímž vzniká lehce kyselý, lehce perlivý nápoj s konzistencí podobnou řídkému jogurtu, který zpravidla tolerují i osoby s laktózovou intolerancí.
Zasílám 1 dávku (15 g) na množení v mléce - i na dobírku. 1 dávka= 15g. Podrobnosti a domluva emailem. kefirmiro@centrum.cz