Home Zdraví, kosmetika Doplňky stravy Pu Erh čaj na hubnutí 357g
Je nám líto, ale tenhle inzerát již není aktuální.

Pu Erh čaj na hubnutí 357g

Ústecký kraj
13. 9. 2018 - 16:12
490 Kč
Prodávající

Popis

stáří 1-2 roky



Původ čaje :

Pu erh je označení pro čínský čaj pěstovaný v čínské provincii Jün-nan, zpracovává se užitím dodatečné oxidace černého čaje. Občas se také může jednat o název způsobu zpracování čajových lístků dodatečnou oxidací. Například čaj typu Pu erh ze zeleného čaje. Pu erh je i název jednoho druhu čajového keře, který se mimo jiné vyznačuje dlouhými listy. Původem se čajové keříky, ze kterých se pu-erh dělá, blíží prapůvodním čajovým keřům, jejichž stáří se odhaduje na více než 1700 let.V Jün-nanu se čaj sklízí třikrát ročně a zvláštní druhy pu-erhu se jmenují podle sklizně, ve které byly sklizeny.

Účinky čaje :

Pu erhem lze léčit celé spektrum zdravotních potíží. V čaji byla objevena přírodní antibiotika, takže při pití ve větším množství může mít lepší účinky na průběh chorob než běžný čaj. Byly také prokázány léčebné účinky na trávení.Čaj obsahuje velké množství fluoru,takže je i zdatným bojovníkem proti zubnímu kazu.Pu-erh čaj je díky svým léčivým účinkům naprosto vyjimečný - je účinným pomocníkem v boji s nadváhou, je nazýván též požíračem tuku. Jedná se tedy o ideální doplněk redukčních diet, popř. též jako nápoj při provádění očistných postních kůr (hladovek). Zároveň redukuje hladinu cholesterolu v krvi – při pravidelném pití 3 šálků denně ji lze snížit až o 13% za měsíc. Aktivuje látkovou výměnu v játrech při snižování hladiny alkoholu v krvi.


Vlastnosti :

Tmavý Pu-erh se vyznačuje především tmavší barvou než normální černý (červený) čaj. Při delším louhování dostává temnou, zcela neprůhlednou barvu lehce připomínající barvu černé kávy. Chuť pcu-erhu je velice pestrá a velmi záleží na způsobu přípravy a kvalitě čaje. Obecně platí, že čím starší, tím jemnější chuť, a naopak čím delší doba louhování, tím hrubší a zemitější chuť.Vůně tmavého pchu-eru je zemitá, občas mírně nasládlá.Světlý pu-erh bývá v prvních letech štiplavější,vegetální,ale časem se uhlazuje. Čaje pu-erh, jsou stále běžně k dostání v podobě lisovaných cihel, disků, hnízd, koláčů a mnoha dalších tvarů.


Druhy Pu-erh :

Šu - tmavý až neprůhledný,přípomínající barvu černé kávy, u nás nejběžnější druh,spíše zemité chuti.Šeng - zelený, u nás méně běžný druh, ovšem je to nejhistoričtější čaj jaký existuje. Jeho chuť je ovocná, medová, se stářím přechází do zemita. -bílý (lisované tipsy čajovníku, např. Yüe Guang Bai) a květový (lisované květy čajovníku, např. Čcha-chua ping čcha) Příprava :
Jednonálevový pu erh :Na půl litru horké vody (90 °C) se použije jedna až pět lžiček čaje. Louhuje se 2-4 minuty. Čím více čaje a čím déle trvá louhování, tím více chuti se z čaje uvolní. Pro dosažení lepší chuti je vhodnější spíše přidávat čaj než prodlužovat dobu louhování.

Vařený pu-erh:

Stejné množství čaje jako u jednonálevového, ale lístky se povaří ve vroucí vodě. Výsledkem je trpká temná tekutina s vysokým obsahem kofeinu.Všechny tyto druhy příprav jsou určené jen pro nejstandardnější pu-erhy, a to pouze šu (tmavý). Každý lepší pchu-er se hodí na přípravu kung fu cha (malé množství vody 100-200 ml, velice krátké zálevy, 100 C, velké množství čaje)

Pu Erh čaj na hubnutí 357g

Zavřít Zavřít
Prodávající
e-čaj.cz
Pošlete uživateli zprávu
0 / 1000

Nahlásit inzerát

Zavřít Zavřít
0 / 2000
Děkujeme za zpětnou vazbu! Inzerát byl nahlášen!